Vučić: Nemojte ni pomisliti da vojno možemo da pobedimo SAD

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2018, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nemojte ni pomisliti da vojno možemo da pobedimo SAD

"Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je potpuno u pravu kada kaže da će SAD, šta god da se desi, biti na njihovoj strani, bez obzira koliko Kosovo kršilo međunarodno pravo", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je krajnje vreme da se Srbija pomiri sa tim.

On je istakao da je odavno jasno da SAD stoji iza Albanaca i da oni ništa nikada nisu radili sami.

- Bilo je jasno da iza svega stoje SAD. Nije velika tajna bila i ne moramo otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uvek to da kažemo. Oni imaju još saveznika u Evropi. Zato moramo da se preorijentišemo na fabrike, budućnost, da pobeđujemo pameću - rekao je predsednik Srbije.

- Da pobedimo vojno SAD, nemojte ni da pomislite. Jednom smo to pokušavali i nismo uspeli. Srbija je tada bila napadnuta i dobro znamo šta mislimo o agresiji. Dajte da sačuvamo ljude, da imamo više beba - dodao je Vučić.

On je rekao i da ne zna kakve će se sve poruke dalje slati i dodao da zbog toga Srbija mora bežati od bilo kakvih problema, jer su SAD moćne i neće mnogo brinuti ako udare na bilo koji način.

- To su dokazali više puta. Zato je na nama da sačuvamo mir, naše stanovništvo i vitalne interese. Da budemo bahati i silni nad Amerikancima, bilo bi smešno. Suviše smo mali - kazao je Vučić i dodao da nije srećan ni zbog izjave američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta po pitanju formiranja vojske Kosova.

- Moje pitanje njemu bi bilo - gde to piše u vezi vojske, a on bi odgovorio da nigde ne piše i da ga nije briga, jer su oni priznali Kosovo. Oni se ponašaju po pravilu sile jačeg, a ne međunarodnog prava - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.