Vučić: Ne može priznanje Kosova, pa tek onda ZSO

Izvor: VOA, 02.Nov.2020, 16:54

Vučić: Ne može priznanje Kosova, pa tek onda ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon posebne sednice Vlade Srbije, da Albanci ne žele kompromisno rešenje u pregovorima o Kosovu, te da Priština treba da omogući stvaranje Zajednice srpskih opština na šta se obavezala Briselskim sporazumom.  Vučić je kazao da Srbija "ne može da prihvati nezavisnost Kosova, pa da tek onda bude fomirana ZSO" i istakao da se Priština obavezala na formiranje zajednice bez uslova "bilo kakvog priznanja". "Priča o međusobnom priznanju je prilično besmislena za Srbiju...Ne može Priština da izmišlja nove sporazume koji ne postoje. To pokazuje da ne žele kompromis", rekao je predsednik Srbije. "Za planirane rezultate potrebno ne zatvarati ekonomiju" Osim pitanja Kosova, Vlada Srbije je na posebnoj sednici raspravljala i o aktuelnoj situaciji sa koronavirusom i ekonomiji.  Predsednik Srbije je posle sednice kazao da je rast BDP-a u trećem kvartalu ove godine bio -1,3 odsto u odnosu na 2019, te da je Srbija po tom kriterujumu najbolja u Evropi i da ostaje na "prvom, eventualno drugom mestu". Vučić je istakao da je MMF projektovao rast BDP-a Srbije do 2022. 10,2 odsto, za šta kaže da je najveći u regionu. Rekao je da je udeo javnog duga u BDP-u manji od 60 odsto. Predsednik Srbije smatra da za je planirane rezultate potrebno da se ekonomija ne zatvara zbog pandemije. "Zato sam molio sve, Anu, Krizni štab, doktora Kona i druge lekare - samo ako je moguće da ne zatvaramo sve u ugostiteljstvu. Ako nije - zatvorićemo", istakao je Vučić.     
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Zahtevi za međusobno priznanje Kosova i Srbije besmisleni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2020

Zahtevi o međusobnom priznanju Kosova i Srbije su besmisleni, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sednice Vlade Srbije u Beogradu. On je 2. novembra posle sednice kojoj je prisustvovao kao šef države rekao da međusobno priznanje nije pitanje o kom će Srbija ikada raspravljati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.