Vojvođanski klub podsetio na rušenje autonomije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2012, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski klub podsetio na rušenje autonomije

NOVI SAD -

Nevladina organizacija Vojvođanski klub ocenila je danas da novu Vladu Srbije žele da sastave politike i akteri koji su pre 24 godine na protivustavan način srušili autonomiju Vojvodine.

Ta nevladina organizacija ponovila je da se zalaže za stvaranje "Republike Vojvodine" u "Saveznoj republici Srbiji" i ocenila da je federalizam lek za "isceđenu, iscrpljenu i osiromašenu" Vojvodinu, i da je koristan za sve delove Srbije i državu u celini.

Vojvođanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klub je u saopštenju za javnost podsetio da je 9. jula 1988. godine "grupa dobro uvežbanih i instrumentalizovanih" građana s Kosova, ali i iz drugih područja Srbije došla u Novi Sad, ultimativno tražeći promenu Ustava Srbije.

Oni su to radili pod izgovorom da se problemi na Kosovu ne mogu rešiti bez poništenja autonomnih pokrajina i ukidanja svih ovlašćenja autonomijama i uz političku parolu "Oj Srbijo iz tri dela, sad ćeš opet biti cela!"

"Srpski populistički pokret srušio je Jugoslaviju, razbuktao nacionalističku histeriju i gurnuo Srbiju u rat, diktaturu i bezakonje", ocenio je Vojvođanski klub.

Ta nevladina organizacija je navela da je Vojvodina od tada do danas svedena na nedovoljno razvijeni region Srbije.

"Vojvodina je postala siromašan, srazmerno najsiromašniji region, u kojem nezaposlenost čini skoro 27 odsto. Vojvodina se posmatra kao komora i veliki špajz hrane i potrepština, iz kojeg se uzimalo bez pitanja", naveo je Vojvođanski klub.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvođanski klub: Vladu Srbije prave oni koji su srušili autonomiju

Izvor: Radio 021, 08.Jul.2012

Nevladina organizacija "Vojvođanski klub" ocenila je danas da novu Vladu Srbije žele da sastave politike i akteri koji su pre 24 godine na protivustavan način srušili autonomiju Vojvodine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.