Vojska Kosova na korak od formiranja

Izvor: B92, 10.Jul.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Kosova na korak od formiranja

Zakonodavna komisija Skupštine Kosova prihvatila je ustavne amandmane koji omogućuju usvajanje Zakona o Oružanim snagama Kosova i njihovo formiranje.

Za usvajanje amandmana glasalo je sedam članova komisije, dok su protiv bile poslanice Milena Limičević iz Srpske liste i Doruntina Maloku iz Demokratskog saveza Kosova.

Maljoku je glasala protiv amandmana pošto je u njima reč o Oružanim snagama Kosova, dok je ona tražila da armija ima naziv Oružane snage Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo, kako su sve zvale oružane formacije bliske vladi u egzilu Bujara Bukošija, tokom rata na Kosovu 1998-99. godine.

Članovi komisije su pozvali Vladu da odmah procesuira predlog Zakona o OSK, dok su od Predsedništva Skupštine Kosova zatražili da ustavne amandmane stavi na dnevni red sledeće sednice, kako bi Kosovo imalo Oružane snage pre letnjih odmora.

Stvaranju OSK se protivi zvanični Beograd i Srpska lista.

Za usvajanje amandmana potrebna je dvotrećinska većina poslanika Skupštine i dvotrećinska većina poslanika iz redova nacionalnih manjina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojska Kosova na korak od formiranja

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2015

Zakonodavna komisija Skupštine Kosova prihvatila je danas ustavne amandmane koji omogućuju usvajanje Zakona o Oružanim snagama Kosova i njihovo formiranje...Za usvajanje amandmana glasalo je sedam članova komisije, dok su protiv bile poslanice Milena Limičević iz Srpske liste i Doruntina Maloku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.