Vlasi: Deklaracija podseća na Memorandum SANU

Izvor: Blic, 14.Avg.2017, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasi: Deklaracija podseća na Memorandum SANU

Savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, Azem Vlasi izjavio je da ga najava Deklaracije o opstanku srpskog naroda podseća na Memorandum SANU iz 1986, te veruje da je njen cilj ujedinjenje teritorija u regonu na kojima žive Srbi.

On u intervjuu za bošnjački portal INS optužuje Srbiju da je glavni remetilački faktor u regionu, a međunarodnoj zajednici zamera što poklanja poverenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću:

- Vučić se nameće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javnosti na Zapadu i u regionu kao svojevrsni lider Balkana. Takvim ga želi videti i Zapad, pre svega u Nemačkoj, gde traže partnere za ovaj deo sveta - kaže Vlasi.

Tvrdi da je cilj najavljene Deklaracije o zaštiti srpskih interesa ujedinjenje teritorija gde žive Srbi, samo su sredstva, ocenjuje, drugačija od onih iz Memoraduma SANU.

Pošto ciljevi postavljeni Memorandumom SANU-a o takozvanoj "velikoj Srbiji" nisu ostvareni, "Srbi hoće barem nešto", misli Vlasi.

- To je Srbija sa pola Bosne, Vojvodinom, a nisu digli ruke ni od Crne Gore - ocenjuje on i veruje da Srbija želi da zadrži i deo Kosova, severno od Mitrovice.

Vlasiju se čini da srpskom političkom scenom dominiraju ljudi koji, kako kaže, misle, pošto je Srbija izgubila ratove devedesetih za veliku Srbiju i teritorije, "da mogu u miru nastaviti i političkim sredstvima ostvariti te velikosrpske pretenzije".

- Politički podržavaju atmosferu kojom podsećaju da nisu odustali od tih ciljeva. To cela naša regija treba da shvati i uzme ozbiljno - smatra on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlasi: Deklaracija kao Memorandum

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2017

Savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, Azem Vlasi izjavio je da ga najava Deklaracije o opstanku srpskog naroda podseća na Memorandum SANU iz 1986, te veruje da je njen cilj ujedinjenje teritorija u regonu na kojima žive Srbi...On u intervjuu za bošnjački portal INS optužuje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Najveća uvreda kosovskog političara za Srbe ikada, okomio se i na Vučića!

Izvor: BKTV News, 14.Avg.2017

Azem Vlasi, savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, izjavio je da ga najava Deklaracije o opstanku srpskog naroda podseća na Memorandum SANU iz 1986...On veruje da je njen cilj ujedinjenje teritorija u regonu na kojima žive Srbi.  Vlasi u intervjuu za bošnjački portal INS optužuje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.