Vlada nema politiku prema Kosovu

Izvor: B92, 24.Sep.2012, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada nema politiku prema Kosovu"

Beograd -- Aktuelna vlast nema politiku prema Kosovu i Metohiji, kaže poslanik Demokratske stranke i bivši šef pregovaračkog tima Srbije s Prištinom Borislav Stefanović.

"Nema plana, nema pregovaračkog tima, nema programa i nema platforme, mada je stalno najavljivano da će tu platformu doneti. Mislim da je krajnje vreme da se uozbilje i da to urade", rekao je Stefanović u intervjuu za "Blic".

DS, prema njegovim rečima, podržava to što vlast želi da nastavi dijalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i to što su se obavezali da će implementirati ugovore koje je taj tim potpisao.

"Podržavamo to što su se obavezali da će implementirati sve ono što smo se mi dogovorili, a bivša vlada je to usvojila i Ivica Dačić, kao zamenik premijera, potpisao", istakao je Stefanović.

Stefanović je napomenuo da je pominjanje potpisivanja sporazuma o dobrosusedskim odnosima sa Kosovom kao uslov za evrointegracije potpuno nova stvar i da odgovorno tvrdi da to niko nije tražio, kao i da međunarodna zajednica nije tražila nešto slično.

"Odgovorno tvrdim da ništa takvo nije potpisano. Te sporazume, uredbe i zaključke koje smo postigli usvojila je Vlada, a potpisali su ih Ivica Dačić ili Mirko Cvetković. Krajnje je iritantno prozivanje da smo mi nešto znali, a krili. Mi smo sve što je nama rečeno rekli javno", kazao je Stefanović.

Upitan da prokomentariše ocenu Erharda Buseka da je jedini izlaz podela Kosova, Stefanović je naveo da je to njegovo lično mišljenje koje "možda na sreću nema naročitu težinu".

"Inače, u srpskom jeziku to se zove naknadna pamet, budući da mnogi međunarodni zvaničnici kada napuste funkcije postanu svesni nekih drugih elemenata. Naša politika je protiv podele Kosova, zato što bi to bilo protivustavno i zato što se ne zna šta bi u tom slučaju bilo sa Srbima južno od Ibra", kazao je Stefanović.

Stefanović je povodm postavljenja Milovana Drecuna za predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju ocenio da je na pomolu pravljenje platforme za politikanststvo i za prazne priče.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefanović: Vlast nema politiku prema Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2012

BEOGRAD -..Aktuelna vlast nema politiku prema Kosovu i Metohiji, izjavio je danas poslanik Demokratske stranke i bivši šef pregovaračkog tima Srbije sa Prištinom Borislav Stefanović..."Nema plana, nema pregovaračkog tima, nema programa i nema platforme, mada je stalno najavljivano da će tu platformu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.