Vlada Kosova: Divlja kampanja Srbije, razočarani smo

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova: Divlja kampanja Srbije, razočarani smo

Vlada Kosova saopštila je da izražava duboko razočaranje što je Kosovu onemogućeno da bude deo Interpola, globalne porodice policije, koja se bori protiv transnacionalnog kriminala.

"Divlja kampanja Republike Srbije je još jednom pokazala svoj karakter protiv Kosova i protiv ideje o normalizaciji odnosa", navodi se u saopštenju.

Glasanje protiv prihvatanja Kosova u ovoj međunarodnoj organizaciji ide u prilog samo kriminalu i kriminalcima, i niko ne bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se raduje ovoj činjenici, ističe se.

Vlada Kosova se zahvalila svim državama koje su glasale "za", kao "i svima onima koji su pokušali da pomognu Kosovu u ovom važnom procesu".

Kosovo će nastaviti da konsoliduje svoje institucije i u bliskoj budućnosti biće punopravni član Inteprola, kaže se u saopštenju.

Nakon dva kruga glasanja na Generalnoj skupštini Interpola na zasedanju u Dubaiju,Kosovo nije primljeno u članstvo u toj međunarodnoj policijskoj organizaciju. Protiv prijema Kosova u Interpol glasala je 51 država, 68 je bilo za, a uzdržano 16.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reagovanja u Prištini povodom glasanja u Interpolu

Izvor: RTS, 20.Nov.2018

Hašim Tači je poručio da su gubitnici zbog neprimanja Kosova u članstvo Interpola i "Kosovo i Srbija", a da je "pobednik samo organizovani kriminal". Kosovska vlada optužila je "divlju kampanju" Srbije za neuspeh u Interpolu. Američka ambasada u Prištini je saopštila da "sa ovim rezultatom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.