Vidovdanski humanitarni koncert Pavline Radovanović u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2022, 23:54

Vidovdanski humanitarni koncert Pavline Radovanović u Novom Sadu

Devojčica anđeoskog glasa, kako je mnogi zovu, Pavlina Radovanović iz Orahovca na Kosovu i Metohiji, predstavila se novosadskoj publici na više od sat vremena dugom Vidovdanskom koncertu u Srpskom narodnom pozorištu. Koncert je imao i humanitarnu svrhu, naime sav prikupljeni novac nameniće se za oslikavanje hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu.

Očuvanje i negovanje srpske tradicije, od izuzetne je važnosti za naš narod, a kroz muziku i duh pravoslavlja, ona se najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosila generacijama.

U porti Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu, Pavlina provodi najveći deo svog vremena, igrajući se i pevajući sa drugovima. Kaže, da gde god da ode, želi svima da prenese delić topline i ljubavi, kraja odakle dolazi.

Na novosadskom Vidovdanskom koncertu, Pavlina Radanović nastupila je uz učitelja sastava Kosovski božuri i harmonikaša i autora pesama o Kosovu i Metohiji, Gavrila Kujundžića, a pred kraj koncerta pridružili su im se gosti - članovi benda Beogradski sindikat.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.