Vestervele: Nasilje ponovo moguće

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestervele: Nasilje ponovo moguće

Jarinje -- Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele ocenio je tokom posete prelazu Jarinje na severu Kosova da nasilje može ponovo da izbije.

"Nasilje se može ponovo, svakog momenta, rasplamsati i ta činjenica se ne sme potceniti'', rekao je Vestervele grupi novinara koji su u njegovoj pratnji došli iz Prištine, prenose nemački mediji.

Nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministar je, nakon što je od pripadnika Kfora saslusao kakvo je stanje ovde bilo krajem jula, ocenio da je to ''još jedan znak koliko je situacija opasna i lomljiva''.

Vestervele je takodje naveo da je "šokiran tragovima nasilja" koje je tu video, preneo je AFP.

"Prilično je šokantno videti ovde tragove nasilja", kazao je šef nemačke diplomatije koji je na Jarinje došao nakon sastanaka sa zvaničnicima u Prištini.

Vestervele je na prelaz došao oko 13 časova u pratnji komandanta Kfora Erharda Bilera, a stigao je helikopterom koji je sleteo u bazu Kfora u neposrednoj blizini prelaza.

Pre njegovog dolaska američki vojnici podigli su nivo bezbednosti na viši nivo, pa je razvučena bodljikava žica i postavljeni su "ježevi".

Novinari iz Kosovske Mitrovice koji su došli da isprate ovu posetu nisu mogli da pridju prelazu, u čemu su ih sprečili američki vojnici iz sastava Kfora, pa su posetu pratili sa udaljenosti od oko 200 metara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vestervele: Nasilje može ponovo da izbije

Izvor: S media, 11.Avg.2011

Gvido Vestervele izjavio da je šokiran tragovima nasilja koje je video na prelazu Jarinje. Novinarima iz Kosovske Mitrovice, koji su došli da isprate posetu nemačkog ministra spoljnih poslova, onemogućeno da priđu prelazu. ..Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele ocenio je danas tokom...

Nastavak na S media...

UNMIK upozoravao na ROSU!

Izvor: S media, 12.Avg.2011, 17:05

Pre izbijanja nasilja na severu Kosova, UNMIK upozoravao da akcije ROSU podstiču tenzije. Izveštaj UN o nemirima na severu Kosova tek na sednici Saveta bezbednosti krajem meseca. ..Kompletan izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o neredima na severu Kosova neće biti dostupan sve do sednice...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.