Veselji: Nastavak vanredne sednice danas u 14 sati

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Nastavak vanredne sednice danas u 14 sati

Vanredna sednica kosovskog parlamenta nastaviće se danas u 14 sati, pošto zbog bojkota i nedostatka spremnosti opozicije nije postignut konsenzus prilikom donošenja odluke o pregovaračkom timu u dijalogu u Briselu, prenosi RTK2.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji je to saopštio na konferenciji za novinare posle neuspeha jučerašnje sednice koja je trebalo da pruži podršku delegaciji vlade u Prištini za dijalog sa Beogradom.

Veselji je rekao da za donošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odluke o Kosovu u Skupštini moraju biti albanske partije, i da je nedolazak opozicije uticao na to da današnja sednica ne nastavi rad.

- Neučešće Albanaca u ovoj sali šteti našoj državi i trebalo bi da budemo zajedno da ne bi prenosili poruku razdora kod građana - rekao je Veselji.

Upitan da li je bilo zahteva za nastavak sednice, zbog uslovljavanja poslanika Srpske liste, Veselji je odgovorio odrečno, rekavši da oni nikada neće biti podložni uslovljavanju, prenosi RTK2.

On je dodao da poštuju kolege iz Srpske liste i poziva ih da učestvuju u procesu donošenja odluka, ali da je više od drugih, kako je rekao, danas trebalo da Albanci budu zajedno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RASPAD SISTEMA Haradinaj i dalje ne može da progura NOVI TIM ZA DIJALOG, sednica skupštine odložena četvrti put

Izvor: Blic, 05.Sep.2018

Nastavak sednice kosovskog parlamenta sazvane na zahtev premijera Ramuša Haradinaja, koja je počela juče, i danas trebala da se nastavi u 14 sati, ponov je odložena i to četvrti put.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.