Veselji: Mitrovica je srce Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2018, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Mitrovica je srce Kosova

U južnom delu Mitrovice, koji naseljavaju Albanci, održan je okrugli sto pod nazivom "Finalna faza dijaloga Kosovo-Srbija".

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izneo tvrdnju da će "Mitrovica uvek biti deo Kosova" i da "nikada neće postati deo bilo kakve razmene".

Veselji je u obraćanju kazao da je došao da "građanima Mitrovice dokaže svoju odlučnost", u kako RTK na srpskom jeziku prenosi, "odbrani ove teritorije, poručivši da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosovo biti zaštićeno delima, a ne rečima i lažima".

- Možda ste nedavno čuli za različite glasove o tome kako Mitrovica može biti deo pazara teritorija u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primer. To su pro-ruski glasovi, pro-srpski glasovi. Mitrovica je ispunjena patriotizmom i nikada, nikada neće biti dirnuta. Mitrovica je srce i ponos Kosova - poručio je Veselji.

On je govorio i o zahtevu opozicije za održavanje vanredne sednice skupštine, jer, kako stoji u zahtevu, kosovski "predsednik Hašim Tači nema pravo da pregovara sa Srbijom o granici".

- Samoopredeljenje mora da zaustavi uništavanje naše države, jer se nacionalno jedinstvo ne postiže gašenjem države Kosovo. Pozvao bih Demokratski savez Kosova da se distancira od njih, da ne razgovaramo u utorak o podeli, već o jedinstvu. To je prvi nacionalni rizik koji Kosovo trenutno ima - kazao je Veselji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.