Veselji: Mitrovica je srce Kosova

Izvor: RTS, 03.Sep.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Mitrovica je srce Kosova

U južnom delu Mitrovice, koji naseljavaju Albanci, održan je okrugli sto pod nazivom "Finalna faza dijaloga Kosovo–Srbija", na kojem je predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izneo tvrdnju da će "Mitrovica uvek biti deo Kosova" i da "nikada neće postati deo bilo kakve razmene".
Kadri Veselji je u obraćanju rekao da je došao da "građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mitrovice dokaže svoju odlučnost u", kako RTK na srpskom jeziku prenosi, "odbrani ove teritorije, poručivši da će Kosovo biti zaštićeno delima, a ne rečima i lažima".

"Možda ste nedavno čuli za različite glasove o tome kako Mitrovica može biti deo pazara teritorija u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primer. To su proruski glasovi, prosrpski glasovi. Mitrovica je ispunjena patriotizmom i nikada, nikada neće biti dirnuta. Mitrovica je srce i ponos Kosova", poručio je Veselji.
Govorio je i o zahtevu opozicije za održavanje vanredne sednice skupštine, jer, kako stoji u zahtevu, kosovski "predsednik Hašim Tači nema pravo da pregovara sa Srbijom o granici".
"Samoopredeljenje mora da zaustavi uništavanje naše države, jer se nacionalno jedinstvo ne postiže gašenjem države Kosovo. Pozvao bih Demokratski savez Kosova da se distancira od njih, da ne razgovaramo u utorak o podeli, već o jedinstvu. To je prvi nacionalni rizik koji Kosovo trenutno ima", rekao je Veselji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veselji: Odbranićemo Mitrovicu, "srce Kosova"

Izvor: Mondo, 03.Sep.2018

Kosovo će biti zaštićeno delima, a ne rečima i "lažima", kaže kadri Veselji...U južnom delu Mitrovice, koji naseljavaju Albanci, održan je okrugli sto pod nazivom "Finalna faza dijaloga Kosovo-Srbija", na kojem je predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izneo tvrdnju da će "Mitrovica uvek...

Nastavak na Mondo...

Veselji: Angela Merkel dolazi u subotzu u Skoplje

Izvor: JUGpress.com, 03.Sep.2018

PRIŠTINA..Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je večeras na TV Klan Kosova da će kancelarka nemačke Angela Merkel u subotu posetiti Skoplje...On je rekao da „ima takva saznanja“...Veslji je rekao da će sednica Skupstine Kosova o predlogu Valde tima za dijalog sa Srbijom biti održana...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.