Vanredno stanje zbog nestašice vode na severu Kosova

Izvor: Studio B, 19.Jul.2011, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje zbog nestašice vode na severu Kosova

U opštinama Kosovska Mitrovica i Zvečan uvedeno je vanredno stanje zbog višečasovnih restrikcija vode.

Opštinsko veće Kosovske Mitrovice proglasilo je vanredno stanje i formiralo štab za vanredne situacije koji će učiniti sve da građani severne Mitrovice i Zvečana, koji dobijaju vodu iz južne Mitrovice, imaju vodu.

Predsednik kosovskomitrovačke opštine Krstimir Pantić rekao je da grad u poslednjih nekoliko dana dobija minimalne količine vode i to sa pritiskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koji je dovoljan samo za potrebe Bošnjačke mahale. Ta mahala je na najnižoj koti u severnoj Mitrovici.

"Zato u pojedinim delovima grada gde žive Srbi vode u toku dana ima samo sat vremena", kazao je Pantić.

On je dodao i da su inspekcijske službe na terenu i da će građani koji nenamenski troše vodu biti rigorozno kažnjeni.

Mitrovčani se godinama suočavaju sa nestašicom vode i višesatnim restrikcijama. Od dolaska međunarodnih mirovnih snaga vode ima samo danju uz višečasovne prekidie a na višim kotama u gradu vode nema i po nekoliko dana.

Rešenje je, kažu nadležni u Vodovodu i gradovima na severu Kosova, izgradnja novog regionalnog vodovoda za Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Zubin Potok.

Slična situacija je i u Gračanici i okolnim selima gde su već mesec dana višečasovna isključenja vode svakodnevna i redovna pojava.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.