Valdet Sadiku novi oficir za vezu

Izvor: Mondo, 20.Jun.2013, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valdet Sadiku novi oficir za vezu

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga imenovala je dosadašnjeg ambasadora Kosova u Hrvatskoj Valdeta Sadikua za oficira za vezu u Beogradu, saopšteno je u Ministarstvu inostranih poslova Kosova.

Beta/Hina/Dario Grzelj

Jahjaga je donela ovu odluku na predlog ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja, a u saopštenju se dodaje da je prethodno stavila van snage odluku o imenovanju Ljuljzima Pecija na funkciju oficira za vezu.

Ljuljzim Peci je juče podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neopozivu ostavku zbog, kako je rekao neslaganja sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem o njegovoj misiji.

U ostavci dostavljenoj predsednici Kosova Atifeti Jahjagi, Peci je naveo da podnosi ostavku jer ga je Tači krikovao zbog izjave da do normalizacije odnosa sa Srbijom može da dođe "tek kada Srbija bude priznala Kosovo".

"Bio sam ubeđen da je državna politika u vezi sa potpunom normalizacijom odnosa sa Beogradom upravo priznanje od strane Srbije, ali izgleda da politika nije takva. U takvim okolnostima ne prihvatam da nastavim rad u diplomatskoj službi Kosova", napisao je Peci u ostavci koju uputio predsednici Kosova.

Peci je u ponedeljak zvanično u Beogradu stupio na dužnost kao oficir za vezu Kosova, pri misiji EU.

(Beta, foto: Beta/Hina/Dario Grzelj)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.