Uskoro uredba o priznavanju diploma iz Prištine

Izvor: S media, 12.Dec.2011, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro uredba o priznavanju diploma iz Prištine

Vlada Srbije će ovih dana usvojiti uredbu o priznavanju diploma sa Univerziteta u Prištini koje, na osnovu dogovora Beograda i Prištine, imaju dodatak na kojem ne postoji obeležje takozvane nezavisne države Kosovo, izjavio je danas ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Procedura za priznavanje tih diploma nalaže da bi prvo Savez univerziteta Evrope trebalo da prizna taj dodatak, pa bi onda to >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bio osnov za priznavanje i kod nas, rekao je Obradović novinarima uoči razgovora sa studentima Fakulteta za menadžment u Sremskim Karlovcima.

Beograd- Priština: Nastavak pregovora u januaru

Tači: Rezolucija 1244 prihvatljiva

Stefanović: Postoji plan za Kosovo

„Tačno će se unutar toga znati o kojoj je diplomi reč i s kog je ona fakulteta“, naglasio je ministar i napomenuo da su neke informacije prethodnog dana u štampi pokazale da neki ljudi na Kosovu i Metohiji stekli diplomu u Sarajevu i da „imaju veliki problem, kao i svako ko koristi dokumenta koja nisu pravno valjana“.

Uredbom će biti precizirani detalji čitavog postupka priznavanja tih diploma, istakao je ministar i dodao da se u mnogim zemljama dešava da se neka diploma kasnije osporava zbog određenih razloga.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.