Upozorenje meteorologa: Danas u Srbiji 40 stepeni

Izvor: Beta, 14.Jul.2021, 08:58

Upozorenje meteorologa: Danas u Srbiji 40 stepeni

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZS) je upozorio da danas u Srbiji očekuje veoma toplo vreme s najvišom temperaturom do 40 stepeni Celzijusa.Zbog vrućine je objavljen i "crveni meteoalarm" za Beograd, Šumadiju, Pomoravlje, Istočnu, Jugoistočnu i Jugozapadnu Srbiju, i Kosovo i Metohiju."Crveni meteoalarm" znači da je vreme vrlo opasno, da se treba često informisati i slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - piše na sajtu RHMZS.Služba Hitne pomoći Beograda je pozvala gradjane da bez preke potrebe ne izlaze napolje kada je temperatura vazduha najviša, izmedju 11.00 i 17.00 sati.Danas će u većem delu Srbije vreme biti sunčano i veoma toplo, a na severu i zapadu su od popodneva mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab do umeren jugozapadni.Najniža temperatura od 16 do 24, u košavskom području do 28, a najviša od 35 do 40 stepeni.U Beogradu će tokom dana biti sunčano i veoma toplo, a uveče je u pojedinim delovima grada moguć pljusak s grmljavinom. Najniža temperatura biće 26, a najviša 38 stepeni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GORI ASFALT, SRBIJA U CRVENOM: RHMZ izdao upozorenje, u ovim delovima zemlje vreme je VRLO OPASNO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2021

Na području Beograda maksimalna temperatura biće oko 38 stepeni Celzijusa...Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), zbog visokih temperatura, objavio je za Beograd crveni i žuti meteo alarm, a crveni meteo alarm za Šumadiju, Pomoravlje i jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju, kao i za Kosovo i Metohiju...Na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Upozorenje meteorologa: Danas u Srbiji 40 stepeni

Izvor: Radio 021, 14.Jul.2021

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upozorio da danas u Srbiji očekuje veoma toplo vreme s najvišom temperaturom do 40 stepeni Celzijusa.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.