Umro čika Mišo, legenda Sarajeva

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro čika Mišo, legenda Sarajeva

Husein Hasani, poznatiji kao čika Mišo, legenda Sarajeva, preminuo je jutros od srčanog udara.

Čika Mišo na svom radnom mestu u Titovoj ulici

 

Čika Mišo je bio jedini ulični čistač cipela u Sarajevu. Taj posao je radio gotovo 70 godina. Svakog jutra dolazio je u Titovu ulicu na svoje radno mesto, a u tome ga nije sprečio ni rat.

 

Kao legenda glavnog grada BiH dobio je posebno priznanje Grada Sarajeva pre desetak godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao i stan koji mu je osigurala Vlada Kantona Sarajevo.

 

Hasani, po nacionalnosti Rom, u Sarajevo se doselio s Kosova kao omladinac. Rođen je 22. decembra 1931. godine.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODLAZAK LEGENDE SARAJEVA: Preminuo čika Mišo, poslednji ulični čistač cipela

Izvor: Kurir, 07.Jan.2014

SARAJEVO - Legendarni čistač cipela čika Mišo preminuo je u ponedeljak u Sarajevu. Bio je jedan od najpoznatijih simbola Sarajeva, pravog imena Husein Hasani. Punih šest decenija radio je kao čistač cipela...Prvo je bio smešten ispred stare duhanjare na Marijin Dvoru, a pre dvadesetak godina...

Nastavak na Kurir...

Ivo Komšić: Čika Miši u čast

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jan.2014

Povodom smrti Huseina Hasanija, poznatijeg među Sarajlijama kao čika Mišo, gradonačelnik Ivo Komšić kaže da je Sarajevo ostalo bez jednog dragog sugrađanina. „Čika Mišo, kao jedini i najpoznatiji ulični čistač cipela, bio je neizbrisiva slika Sarajeva. Više od sedam decenija živio je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.