Uhapšenima na severu Kosova produžen pritvor

Izvor: B92, 30.Jun.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšenima na severu Kosova produžen pritvor

Uhapšenima u akciji kosovske policije na severu KiM, krajem maja, produžen je pritvor za još dva meseca.

To je danas za Radio Kontakt plus rekao advokat jednog od uhapšenih Miloš Delević.

Specijalne jedinice Kosovske policije su 28. i 29. maja u okviru borbe protiv kriminala na severu Kosova uhapsili 30 osoba među kojima 19 pripadnika Kosovske policije.

Advokat Delević rekao je da je njima Osnovni sud u Prištini produžio pritvor za još dva meseca, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da branioci još uvek nisu dobili rešenja o tome i da će izvesno, kada se to dogodi, uložiti žalbe.

Među uhapšenima je najviše kosovskih policajaca koji su osumnjičeni za organizovanje ili pripadnost kriminalnoj grupi, zloupotrebu službenog položaja, primanje i davanje mita, krijumčarenje robe, izbegavanje carina i poreza.

Prethodno je svim uhapšenim pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, a među uhapšenima je 16 Albanaca, 11 Srba i tri Bošnjaka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbima produžen pritvor za još dva meseca, slede žalbe

Izvor: RTS, 30.Jun.2019

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca pritvor prema 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije, koji su uhapšeni 28. i 29. maja u navodnoj akciji suzbijanja korupcije na Kosovu i Metohiji. . Branilac...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.