Uhapšena četiri češka navijača zbog napada na Albance

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena četiri češka navijača zbog napada na Albance

Češka policija saopštila je danas da je zbog napada na kosovske navijače u četvrtak uveče, uoči meča reprezentacija Češke i Kosova u kvalifikacijama za EURO, privedeno šestoro a uhapšeno četvoro čeških navijača.

Uoči meča, grupa čeških navijača napala je Albance u jednom lokalu u Plzenju, pišu češki mediji, navodeći da je policija brzo reagovala i sprečila teži incident, dok je nekoliko navijača privedeno.

Pre toga češke pristalice su ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hotela u kome su smešteni kosovski fudbaleri, pevale "Kosovo je Srbija" i "Srbija, Srbija", nosi su i parole sa zastavom Srbije i poznatim natpisom "Nema predaje".

Tri sata pre utakmice u blizini hotela ispred koga su se okupili kosovski navijači izbila je svađa između čeških navijača iz Brna i kosovskih koja je pretila da se izrodi u opštu tuču.

Specijalci i policajci sa psima su obe grupe razdvojili a kosovske navijače sproveli da hotela, a zatim sa ostalim navijačima gostujućeg tima do obližnjeg stadiona, preneo je portal B92.

Pred utakmicu uhapšena su četvorica čeških mladića zbog napada na jednog navijača reprezentacije Kosova, na koga su fizički nasrnuli i prema tvrdnjama svedoka za portal Krimi-plzen oteli mu najverovatnije kosovsku zastavu.

Uhapšena su četvorica navijača, stara 20, 21, 35 i 20 godina. Sprovedena je istraga zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo izgredništva i povrede zdravlja u pokušaju. Završili su u pritvoru, rekla je portparolka policije Dagmar Brožova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.