Ugljanin: Ja sam zvao Pacolija, evo zašto

Izvor: Mondo, 19.Jul.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin: Ja sam zvao Pacolija, evo zašto

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin rekao je danas da je ministra inostranih poslova Kosova Bedžeta Pacolija pozvao da poseti Novi Pazar da bi javnost čula šta kaže druga strana.

Foto: Leon Neal/PA via AP Pacoli na slici desno

On je novinarima u Bujanovcu nakon razgovora sa predsednikom Nacionalog saveta Albanaca (NSA) u Srbiji Šukrijem Imerijem rekao da "od devedestih godina, od Dačića, Vučića, Nikolića i svih ostalih političara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << slušamo jednu istu priču".

"Hoćemo da čujemo šta kaže druga strana, zašto da stalno slušamo istu muziku, da malo promenimo kanal. Želimo da čujemo kako na sve ovo gledaju ljudi koji su legitimni predstavnici Kosova. To je realno stanje, mi smo samo priznali ono za šta su se izborili građani Kosova", rekao je Ugljanin.

On je rekao da Bošnjaci žele da budu uključeni u dijalog između Srbije i Kosova i izrazio očekivanje da će državni organi Srbije Pacoliju odobriti dolazak u Novi Pazar.

Pacoli traži da ga puste u Novi Pazar

"Očekujemo da Pacoli dođe i govori svim građanima Sandžaka, a onda će doći i svi građani Srbije. Pozvaćemo medije iz Srbije da prenesu njegov govor i da svi čuju onu drugu stranu", poručio je Ugljanin.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačićizjavio je ranije da je Srbija civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakon odlučiti o poseti Pacolija Novom Pazaru.

"Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša da dođe u Novi Pazar, da će proći kao Marko Đurić, ali to se neće dogoditi jer je Srbija civilizovana država", kazao je Dačić novinarima.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosova i Metohiju Marko Đurić rekao je gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) da će Srbija povodom poziva Pacoliju da poseti Novi Pazari, reagovati ozbiljno, odgovorno i dostojanstveno.

BNV je pozvalo Pacolija da poseti Novi Pazar i druge opštine u Sandžaku 21. i 22. jula, navodeći da on svojim dolaskom "učinio veliku čast" ovom nacionalnom organu, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka.

Kosovski mediji navode da je Pacoli izjavio da postoji mogućnost da poseti Novi Pazar, ako mu to budu dozvolile vlasti u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ugljanin: Pacolijevim dolaskom hoćemo da čujemo drugu stranu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2018

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin rekao je danas da je ministra inostranih poslova Kosova Bedžeta Pacolija pozvao da poseti Novi Pazar da bi javnost čula šta kaže druga strana...On je novinarima u Bujanovcu nakon razgovora sa predsednikom Nacionalog saveta Albanaca...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.