Ucenjeni smo, ništa od dogovora!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ucenjeni smo, ništa od dogovora!

Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ističe da Beograd nije pristao na stvaranje "telekomunikacionih enklava" za Srbe.

Đurić je u izjavi novinarima u Briselu rekao da delegacija Beograda nije prihvatila uspostavljanje presedana da naša imovina bude predstavljena kao svojina Pošte i Telekoma Kosova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- Konačnog dogovora o tekomunikacijama, iako je napravljen određeni napredak, nema. Nismo dozvolili da naša kompanija, naš narod na KiM bude stavljen u nekvu vrstu telekomunikacionih enklava u kojima ne bi imali ni pokrivenost koju imaju sada - rekao je Đurić.

On je objasnio da delegacija Beograda nije pristala na uslove koji bi podrazumevali da srpska deca na univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici ne bi imala pristup internetu i svim drugim servisima, onako kako bi trebalo da imaju svi ljudi, bilo gde u Srbiji ili gde se koriste mobilna telefonija.

- Nismo dozvolili da se napravi presedan po pitanju imovine. Da se imovina koja se prenosi na novu kćerku kompaniju Telekoma Srbije predstavi kao svojina Telekoma i Pošte Kosova, kako je to Priština zahtevala, iako znamo da je reč o objektima koji su građeni velikim delom posle 2004. godine - objasnio je Đurić ishod još jednog otvorenog pitanja o kome se razgovaralo u okviru primene sporazuma o telekomunikacijama.

Šef delegacije Beograda u tehničkom dijalogu sa Prištinom naglašava da niko ne može da se igra sa onim što je državni i nacionalni interes.

- Sa Srbijom uvek može ozbiljno da se razgovara i postiže dogovor. Sa Srbijom nikada ne može da se razgovara jezikom ultimatima i ucena. Ostajemo posvećeni tome da naše obaveze sprovodimo i nadamo se da ćemo u budućnosti naći partnere sa kojima ćemo moći da se ljudski dogovorimo - zaključio je Đurić.

Razgovori su počeli u ponedeljak, a bilo je reči o načinima transfera imovine "Telekoma Srbija" na njegovu ćerku-firmu koja bi trebalo da bude uspostavljena na KiM, u skladu sa sporazumom o telekomunikacijama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

KRAH U BRISELU: Đurić kaže – nećemo ucene i krađe

Izvor: Mondo, 30.Sep.2016

Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama u okviru Briselskog sporazuma. Đurić: Nećemo i telefonsku enklavu; Tahiri: Sve je to imovina Kosova...Foto: Promo/Sony Mobile Mobilni telefon..Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ističe...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.