U niške prodavnice stižu vina sa Kosova

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Apr.2015, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U niške prodavnice stižu vina sa Kosova

Sledeće sedmice u Srbiju počinje isporuka ukupono 650.000 litara kosovskog flaširanog vina, što će ukupnu isporuku vina Srbiji povećati na tri miliona litara, rekao je Artur Camaj iz kompanije Stounkasl (StoneCastle) iz Orahovca, a danas prenosi RTK2.

„Sredinom naredne sedmice ili najkasnije do 1. maja, u megamarketima u Beogradu, Kragujevcu, Čačku i Nišu, naći će se prve količine od 650.000 litara našeg flaširanog vina, koliko će ga biti do kraja ove godine“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << rekao je Camaj.

Po njegovim rečima, kompanija mu je dobila sve potrebne dozvole iz Srbije, pošto su je posetili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede Srbije.

U toku je izrada etikete i ambalaža za vina.

Stounkasl je i do sada izvozio vino u Srbiju, ali u rinfuzi. Tako su u 2014. godini izvezli 1,35 miliona litara vina, a do kraja 2015. godine planiraju da izvezu 2,25 miliona litara vina u rinfuzu, kao i 650.000 litara flaširanog vina.

Kompanija čiji je vlasnik Amerikanac poreklom iz opštine Dečana, do sada je uvozila ambalažu iz Srbije, ali samo pakete. Sutra se očekuje sklapanje ugovora i o uvozu staklenih flaša iz pančevačke staklare – umesto iz Grčke, odakle su se godinama snabdevali.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.