U kosovskoj policiji 280 srpskih policajaca

Izvor: Blic, 18.Avg.2013, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U kosovskoj policiji 280 srpskih policajaca

Prištinski dnevni list "Tribuna" objavio je danas, pozivajući se na izvore bliske delegaciji Prištine za tehnički dijalog u Briselu, da se zvanična Priština složila sa predlogom Beograda da 280 bivših pripadnika MUP-a Srbije na severu Kosova bude deo Kosovske policije.

List navodi da se Pristina složila i da bivši pripadnici MUP-a Srbije ne polažu zakletvu, niti da prolaze neki kolektivni trening pre nego što postanu sastavni deo kosovske policije.

Član prištinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tehničkog pregovaračkog tima i savetnik zamenika premijera Vlade Kosova Driton Lajči potvrdio je Tanjugu ovu informaciju.

"Za njihovu integraciju u kosovsku policiju procedure su jednostavnije, jer moramo biti u korak sa vremenskim rokom koji je predviđen za restruktuiranje i reorganizaciju koja sledi", izjavio je Lajči.

Lokalni eksperti za bezbednost i pojedine nevladine organizacije smatraju da integracioni proces Srba sa severa u kosovske institucije, a posebno kada su u pitanju nekadašnji pripadnici srpske policije, zahteva zalaganje celog kosovskog društva, a ne samo kosovskih institucija.

S druge strane opozicioni pokret "Samoopredeljenje" smatra da ovakvim postupcima vlada Hašima Tačija samo pokazuje da sve više "dovodi Srbiju na Kosovo, a ne Srbe u kosovske institucije".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.