U Prištini počelo suđenje Slobodanu Gavriću

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prištini počelo suđenje Slobodanu Gavriću

Pred Osnovnim sudom u Prištini danas je počelo suđenje Slobodanu Gavriću koji je optužen za pripremu terorističkih dela protiv ustavnog poretka Kosova.

Jedan od branilaca Slobodana Gavrića advokat Dejan A.Vasić rekao je za Kontakt Plus da je za danas zakazano ročište za prvo saslušanje.

"Gavrić će se danas samo izjasniti o krivici, a odbrani će biti dostavljen kompletan spis predmeta", rekao je Vasić.

Gavrića brani i advokat Živojin Jokanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Specijalno tužilaštvo Kosova 10. jula podiglo je optužnicu za pripremu terorističkog akta protiv Slobodana Gavrića, službenika Ministarstva poljoprivrede Srbije koji je u decembru 2014. uhapšen u Prištini sa oko 12 kilograma eksploziva.

Gavrić je uhapšen 26. decembra prošle godine u prištinskom naselju Dragodan, kada je u njegovom automobilu pronađeno oko 12 kilograma supstance za eksploziv, koju je, navodno nameravao da proda.

Od tada do danas on se nalazi u pritvoru, prenosi Radio Kontakt plus.

U optužnici stoji da je Gavrić pripremao izvršenje krivičnog dela terorizma, sa namerom "da ozbiljno zaplaši stanovnistvo i destabilizuje i uništi najznačanije političke, ustavne, ekonomske i društvene strukture Kosova".

Kako se navodi, on se tokom decembra 2014. u Beogradu snabdeo sa 25 komada eksploziva ukupne težine 12,219 kg, koje sadrže snažan eksploziv "pentaerythritol tetranitrate" (PETN) kombinovan sa fragmentima metala i eksera da bi se povećala razorna snaga i izazvale veće ljudske žrtve i materijalna šteta.

Taj eksploziv on je potom svojim vozilom transportovao u Prištinu, gde ga je u naselju Dragodan zaustavila policija i nakon kontrole eksploziv otkrila u gepeku vozila.

Ekspertizu eksploziva obavili su FBI i kosovska forenzička agencija.

Zbog krivičnog dela za koje se Gavrić tereti po optužnici, Specijalno tužilastvo zahteva da prema njemu bude primenjena mera pritvora i da ga sud oglasi krivim.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.