U Novom Sadu održan humanitarni koncert Suza Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2022, 23:16

U Novom Sadu održan humanitarni koncert "Suza Kosova"

U Novom Sadu, u Kulturnom centru Barka, održan je humanitarni koncert "Suza Kosova". Tim povodom nastupali su horovi Vivak i Ison i gosti iz Banjaluke, u cilju sakupljanja donacija za decu sa posebnim potrebama iz Kosovske Mitrovice.

Kada se spoji prijateljstvo i ljubav prema muzici, mogu se desiti lepe stvari, kao što je humanost na delu. Tako su Novosađani i Banjalučani muzikom obojili humanitarnu akciju "Suza Kosova".

"Na današnjoj humanitarnoj akademiji učestvovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učenici Tehničke škole iz Banjaluke, hor Vivak iz škole Dušan Radović iz Novog Sada i kao njihovi gosti tu je i hor Ison, dece sa posebnim potrebama", kaže Siniša Milić, udruženje "Vidovdan", Novi Sad.

Učenici Tehničke škole iz Banjaluke su već imali uspešan humanitarni koncert u rodnom gradu, ali su poželeli da ga realizuju i u Novom Sadu.

"Oduševljeni programom, ponudili su, tačnije grad Banjaluka, deci da imaju nastup u nekom drugom gradu kojem žele. S obzirom na to da je Novi Sad bratski grad Banjaluci, oni su izabrali Novi Sad. Tema kompletne priredbe jeste KiM sa tekstovima, recitacijama, pesmama koje su kosovske…", kaže Dejana Vrućinić, profesor srpskog jezika i književnosti, Banjaluka.

"Danas ćemo pevati Jutarnju molitvu, Ajde Jano, Crven cvete, Vreme je za Novi Sad, Gestovnu molitvu i Veseli se srpski rode".

"Naš hor Vivak je član mešovito-inkluzivnog hora Ison, sa dirigentom Miodragom Mišom Blizancem, koji su i sada uz nas".

Novac prikupljen na humanitarnom koncertu namenjen je deci sa posebnim potrebama u Dnevnom centru "Podrži me - 9. januar" iz Kosovske Mitrovice.

"Nekako nas je povezalo sve zajedno KiM, a mi smo ovaj dnevni centar izgradili zahvaljujući humanosti Republike Srpske i do sada je utrošeno preko 300,000 evra i sad ga opremamo i kad ga završimo biće njegova vrednost oko 450.000 evra", kaže Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Banjaluka.

Do kraja ove godine, planira se završetak opremanja Dnevnog centra za osobe sa posebnim potrebama, ističu nadležni.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.