Tzv. Kosovo ima novog selektora

Izvor: B92, 23.Feb.2022, 17:03

Tzv. Kosovo ima novog selektora

Fudbalska reprezentacija tzv. Kosova ima novog selektora, prenosi Kosovo-online.

"Imam čast da vam predstavim novog trenera, dobro poznatog Alena Žiresa. Verujem da je njegovo ime dovoljno govori. Veoma sam srećan što je među nama i što je prihvatio da bude na čelu reprezentacije. Garantovali smo i dali punu podršku da nastavi sa radom i da ostvarimo očekivane rezultate. Verujem da ćemo uz njega ostvariti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilj koji smo do sada imali. Želim treneru Žiresu dobrodošlicu na Kosovo i veliki uspeh", rekao je predsednik FSK Agim Ademi.

Ademi je u ime FSK danas sa Žiresom potpisao ugovor i tom prilikom ocenio da je Kosovo napravilo pravi izbor.

"Odlučili smo se za Alena Žiresa, a imali mnogo opcija. Više od 40 ponuda trenera koji su se nadmetali za ovu poziciju. Na kraju smo izabrali najbolju i najpogodniju opciju za Kosovo. Našli smo zajednički jezik sa Žiresom i sada je on tu sa nama, spreman da počne posao", rekao je Ademi.

Francuski fudbalski stručnjak je izjavio da je uveren da može da stvori pravi tim i ostvari dobre rezultate.

"Želim da napravim pravi tim, tim koji se boriu u svakom meču, bilo da je meč lak ili težak, želim da vidim borbenost, ali i poštovanje protivnika. Želim izdašan tim, koji ima mentalitet i igra taktički i tehnički fudbal. Nadamo se i podršci navijača, jer su oni 12. igrač u fudbalu", poručio je Žires.

On je dodao da će se truditi da selektuje najbolej igrače i da će to će automatski doneti pozitivne rezultate.

"U svakom slučaju moramo da razvijamo postojeći potencijal. Moramo da tražimo dobre igre u svakoj utakmici. U svakom meču imamo isti pristup i to je veoma važno. Dakle, dajemo sve od sebe i trudimo se što je više moguće za bolje rezultate. Ne mogu da kažem koje su granice Kosova, ali moramo da imamo ambicije kao i svaka druga država. Svaki igrač koji dođe treba da ima ovu ambiciju", naglasio je Žires.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.