Tri osobe stradale u pucnjavi na autobus kod Dečana

Izvor: VOA, 26.Nov.2021, 22:51

Tri osobe stradale u pucnjavi na autobus kod Dečana

Tri osobe su poginule, a jedna je povređena u pucnjavi na autobus sa učenicima u selu Glođane kod Dečana na Kosovu, prenose prištinski mediji pozivajući se na hitnu pomoć i tužilaštvo u Peći.  U pucnjavi koja se dogodila u petak veče ubijen je vozač autobusa i dva učenika. Kako prenosi prištinski list Koha ditore, načelnik Hitne pomoći u Peći Besnik Ibraj potvrdio je da su nastradale tri osobe, a da je stanje jednog povređenog stabilno. Portparol tužilaštva u Peći Skadran Niki potvrdio je za Radio 1 u Peći da su tri osobe poginule u napadu vatrenim oružjem na autobus u Glođanu kod Dečana. Autobus je prevozio učenike na liniji Dečane – Glođane. Za sada nema potvrda o mogućim počiniocima Predsednica Vjosa Osmani reagovala je povodom tragedije u Glođanu, gde su tri osobe poginule, a jedna povređena. Osmanijeva je preko Fejsbuka izrazila saučešće porodicama ubijenih  i pozvala organe za sprovođenje zakona da što pre pronađu počinioce zločina i privedu ih pravdi. „Napad na autobus sa studentima je udar na naš bezbednosni poredak. „Bezbednost građana je prioritet, tako da nećemo odustati u ispunjavanju ove misije“, navela je Vjosa Osmani. Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je da nadležni organi što pre otkriju počinioce, kako je naveo ovog gunsnog krivičnog dela. “Tužan sam zbog zločinačkog napada koji se dogodio u Glođanu, gde su život izgubile tri osobe, među kojima dva studenta”, napisao je Haradinaj na Fejsbuku. Gradonačelnik Dečana, Baškim Ramosaj, izjavio je saučešće porodicama poginulih, ali i nevericu zbog događaja koji je potresao ovu opštinu u večernjim satima. „Najiskrenije saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije, sa vama smo u ovim teškim trenucima. Apelujem na organe reda da što pre otkriju i uhapse počinioca ovog krivičnog dela!", napisao je Ramosaj na Fejsbuku.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U pucnjavi kod Glođana četiri osobe ubijene

Izvor: JUGpress.com, 26.Nov.2021

PRIŠTINA..Četiri osobe su poginule u pucnjavi koja se dogodila večeras kod mesta Glođane na Kosovu, prenose mediji na albanskom i dodaju da je pucano iz kalašnjikova na autobus u kome su bili učenici...TV Klan Kosova javlja, pozivajući se na bolnicu u Peći, da su poginula dva studenta i vozač...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.