Trepču privatizovati po zakonu

Izvor: B92, 30.Mar.2013, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trepču privatizovati po zakonu"

Zvečan -- Srbija neće priznati privatizaciju "Trepče" ako bude sprovedena mimo Rezolucije 1244 i odgovarajućih zakona, kaže direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin.

"Trepča ne može biti predmet takve privatizacije i to je do sada pokazao i menadžment i svi zaposleni u Kombinatu, a to dokazuje i Vlada Srbije. Mi smo za to da Trepča radi bolje, uspešnije, da njen profit bude veći, ali isto tako želim da se zahvalim rukovodstvu i zaposlenima što su uspeli da očuvaju socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mir na severu Kosova i Metohije", kaže on.

Vulin je, nakon susreta sa rukovodstvom, kazao da očuvanje socijalnog mira na severu Kosova bez "Trepče" ne bi bilo moguće i dodao da ga je ohrabrilo to što su svi zaposleni u "Trepči" uvereni da ih Vlada Srbije podržava.

On je pohvalio rukovodstvo "Trepče" zbog toga što je uspelo da se očuva i poveća obim posla i investicija.

"To govori koliko ljudi u 'Trepči' veruju u državu Srbiju i veruju da vredi raditi i ulagati u kolektiv koji pripada Srbiji. Srbija je većinski vlasnik 'Trepče' i ne misli da tu činjenicu menja. Ona je tu da ostane, mi ćemo raditi i tražiti načine da omogućimo bolje poslovanje, ali ne bez Srbije. Svi zaposleni u 'Trepči' treba da znaju da država ostaje većinski vlasnik, da budu sigurni da je njihova bezbednost u imovinsko-pravnom smislu zagarantovana", rekao je Vulin.

Direktor "Trepče" Jovan Dimkić je rekao da je najbitnije to što Vlada Srbije, preko ministarstava, Kancelarije za Kosovo i drugih tela, aktivno pristupa rešavanju važnih pitanja u Kombinatu.

"Mislim da je potrebno i neophodno učešće Vlade u rešavanju mnogih pitanja koja su, pre svega, vezana za pravni status. Ostali deo, koji pripada menadžmentu, smatram da uspešno rešavamo", rekao je on.

Dimkić je kazao da je sa Vulinom razgovarao o pravnom statusu Kombinata na Kosovu i da su se dogovorili o merama koje treba zajednički preduzeti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin:Trepču privatizovati po zakonu

Izvor: Akter, 30.Mar.2013

Srbija neće priznati privatizaciju "Trepče" ako bude sprovedena mimo Rezolucije 1244 i odgovarajućih zakona, kaže direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.