Todorović odbijao naredbe policije, slučaj prosleđen sudu

Izvor: B92, 23.Jul.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Todorović odbijao naredbe policije, slučaj prosleđen sudu"

Kosovo -- Vojislav Todorović je uhapšen zato što je odbio da se povinuje policijskim naredbama, saopštila je kosovska policija za portal Kossev.

On je na prelazu Bela Zemlja odbio naredbu da se vrati, pošto je izlazak sa Kosova bio onemogućen njegovoj supruzi koja, kako navode, nije imala validna dokumenta.

Iz Kosovske policije navode da je juče oko podneva na prelazu Bela Zemlja zaustavljen V.T. koji je putovao sa svojom suprugom O.T. a tokom kontrole dokumentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utvrđeno je da je njegovoj ženi isteklo važenje dokumenata, zbog čega joj je uskraćen izlazak sa Kosova.

Dodaju da se Todorović suprotstavio naredbi policajca da se vrate i uputio mu uvredljive reči.

Kosovska policija je nakon toga obavestila tužilaštvo koje je, kako su saopštili, "nakon saslušanja osumnjičenog i priznavanja krivice ili pokajanja od strane osumnjičenog za nedolično ponašanje prema policijskim službenicima, odlučilo da pokrene postupak zbog neizvršenja policijskih naredbi".

Todorović je pušten na slobodu, a predmet je prosleđen dalje nadležnom sudu.

Iz Kosovske policije za Kossev nisu komentarisali navode Kancelarije za KiM da je Todorović prebijen, a njegova žena maltertirana.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić juče je naveo da je Todorović prebijen i uhapšen i da je u pitanju "novi eklаtаntаn primer permаnentnog pritiskа nа Srbe i šovinističkog odnosа privremenih institucijа u Prištini premа srpskom nаrodu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.