Tahirijeva: Još priznanja iz Afrike

Izvor: B92, 28.Jan.2013, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahirijeva: Još priznanja iz Afrike

Priština -- Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri iskoristila je posetu samitu Afričke unije u Etiopiji za razgovore s delegacijama o priznavanju nezavisnost Kosova.

Na sajtu Vlade Kosova danas je objavljeno da su u susretima koje je Edita Tahiri imala u Adis Abebi najavljena nova priznanja Kosova pošto su neke od zemalja članica Afričke unije u poslednjoj fazi formalizovanja priznavanja kosovske nezavisnosti.

Edita Tahiri je u razgovorima s ministrima spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemalja članica Unije, stavila akcenat na one zemlje koje još nisu priznale nezavisnost Kosova - Egipat, Tanzanija i Sejšeli i upoznala ih s relevantnim političkim, pravnim i istorijskim argumentima koji pogoduju priznanju kosovske državnosti.

Među argumentima koje je Tahirijeva navela važna je bila i odluka Međunarodnog suda pravde u korist nezavisnosti Kosova, navodi se na sajtu vlade u Prištini.

Ona je na brojnim sastancima obavestila sagovornike o pozitivnim zbivanjima u izgradnji demokratske i suverene države, napretku na putu Kosova u evro-atlanskim integracijama. Govorila je o uspešnom završetku nadzirane nezavisnosti, kao i o doprinosu koji Kosovo daje za trajni mir i stabilnost u regionu.

"Zamenica premijera je tražila priznanje države Kosovo kao dokaz njihovog zalaganja za priznavanje žrtvovanja kosovskog naroda za slobodu, za priznavanje zajedničkih vrednosti za slobodu i samoodređenje i za prostiranje demokratije, mira i stabilnosti širom sveta", navodi se na sajtu kosovske vlade.

Tahirijeva se takođe sastala s američkim diplomatom Donatanom Murom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tahiri u Africi lobira priznavanje Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2013

Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri iskoristila je posetu samitu Afričke unije u Etiopiji za razgovore s delegacijama o priznavanju nezavisnost Kosova...Zamenica premijera je tražila priznanje države Kosovo kao dokaz njihovog zalaganja za priznavanje žrtvovanja Kosovskog naroda za slobodu  ..Na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.