Tahiri onemogućava pravu normalizaciju odnosa

Izvor: Blic, 15.Avg.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri onemogućava pravu normalizaciju odnosa

Kancalarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da iz svakog javnog istupa glavnog prištinskog pregovarača u tehničkom dijalogu sa Beogradom Edite Tahiri izbija želja da se onemogući prava normalizacija odnosa Beograda i Prištine, Srba i Albanaca.

Reagujući na najavu Tahiri da će od Beograda tražiti da do septembra ukine probne tablice za građane Kosova, iz Kancelarije poručuju da bi trebalo da se usredsredi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na pronalaženje rešenja za postojeće probleme, a ne na slanje praznih pretećih poruka.

"Slanje poruka tribalnog nacionalizma, umesto preko potrebnih poruka pomirenja, neće pomoći ni Albancima ni Srbima", ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Uz napomenu da dijalog nije i ne treba da bude nastavak rata drugim sredstvima, iz te kacelarije poručuju da bi Tahiri, umesto slanja praznih pretećih poruka i pravljenja novih problema trebalo bi da se usredsredi na pronalaženje rešenja za postojeće probleme koji muče sve ljude na Kosovu i Metohiji.

Tahiri je najavila da će od Beograda zatražiti da do septembra ukine probne tablice za građane Kosova, jer će u suprotnom Kosovo uvesti identične za one koji u pokrajinu dolaze iz centralne Srbije.

Tahiri je za prištinski dnevnik "Zeri" rekla da probne tablice nisu deo postignutog sporazuma u Briselu koji se tiče polisa osiguranja, već su sadržane u Sporazumu o slobodi kretanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poruke tribalnog nacionalizma

Izvor: Akter, 15.Avg.2015

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas u saopštenju da iz svakog javnog istupa kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri izbija želja da se onemogući prava normalizacija odnosa Beograda i Prištine, Srba i Albanaca..Slanje poruka tribalnog nacionalizma, umesto preko potrebnih poruka pomirenja,...

Nastavak na Akter...

Tahiri ne želi normalizaciju odnosa

Izvor: Cafe.ba, 15.Avg.2015

BEOGRAD - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da iz svakog javnog istupa glavnog prištinskog pregovarača u tehničkom dijalogu sa Beogradom Edite Tahiri izbija želja da se onemogući prava normalizacija odnosa Beograda i Prištine, Srba i Albanaca...Povodom najave Tahirijeve...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.