Tahiri: Nismo diskutovali o jezeru Gazivode

Izvor: Blic, 22.Apr.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Nismo diskutovali o jezeru Gazivode

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je danas da u susretima sa srpskom stranom nikada nije diskutovano o imovini Kosova i smatra da je Srbija priznala Kosovo kada navodi gde se nalaze manji, odnosno veći deo jezera Gazivode.

"Ni u susretima premijera nije bila jedna takva tema. Naš je stav po pitanju Gazivode, odnosno po pitanju imanja Kosova, da o tim temama ne razgovaramo ni sa kim, ni u kakvim okolnostima", rekla je Tahiri.

Ona kaže da sama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << činjenica da srpska strana, kako tvrdi, govori o granicama između Kosova i Srbije, prema njenom mišljenju, znači da Srbija priznaje Kosovo kao državu.

"Smatram, kao prvo, Srbija je priznala državu Kosovo sa ovim stavom, govoreći o tome gde je manji, a gde veći deo jezera", ukazala je Tahiri.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, posle jučerašnje runde dijaloga u Briselu sa predstavnicima Prištine, govoreći o problemu energetike rekao je da je prištinska strana priznala da se jezero Gazivode većim delom nalazi na teritoriji centralne Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.