Tačijeva kancelarija, još jedna provokacija

Izvor: RTS, 20.Jun.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačijeva kancelarija, još jedna provokacija

Kosovska vlada imenovala Adrijanu Hodžić za šefa svoje kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice. To je još jedna provokacija Prištine, kaže ministar Goran Bogdanović.

Na sednici kosovske vlade za šefa Administrativne kancelarije za sever Kosovske Mitrovice imenovana je Adrijana Hodžić.

Kako je saopšteno, zadatak Kancelarije je da pruža sve usluge građanima i koordinira aktivnosti i investicije u tom delu Kosova.

Ministar za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Metohiju Goran Bogdanović kaže da otvaranje kancelarije Srbi vide kao još jednu provokaciju Prištine.

"Otvaranje te kancelarije je pokušano u više navrata i to je u skladu sa Ahtisarijevim planom, ali to ne znači da Srbi treba da prihvate tu kancelariju i ja sam u više navrata govorio da mi dole imamo svoju lokalnu samoupravu", rekao je Bogdanović.

Adrijana Hodžić će, kako je najavljeno, imati ovlašćenja predsednika opštine.

Nedavno je završen konkurs za 55 radnih mesta u ovoj kancelariji na koji se, prema tvrdnjama predstavnika kosovske vlade, javilo više od 1.000 zainteresovanih građana.

Kancelarija će imati do 80 radnih mesta i godišnji budžet od četiri miliona evra za osnovne usluge za zajednicu i infrastrukturne objekte u severnom delu Mitrovice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bogdanović: Još jedna provokacija Prištine

Izvor: Akter, 20.Jun.2012

Ministar za KiM Goran Bogdanović smatra da je otvaranje kancelarije Vlade Kosova i imenovanje Adrijane Hodžić za šeficu još jedna provokacija Prištine

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.