Tači potvrdio da mu je IDIL prijetio smrću 2014.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Feb.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači potvrdio da mu je IDIL prijetio smrću 2014.

Kosovski šef diplomacije i bivši premijer Hashim Tači potvrdio je da je svojedobno primio prijetnju smrću koju mu je uputio lider militantne Islamske države. Razlog je bio Tačijevo suprostavljanje ovoj ekstremističkoj grupi.

"Bilo je to prijetnja smrću meni i mojoj obitelji” rekao je Tači u razgovoru za Agenciju France Press  u srijedu.

Jedan prištinski website ovoga je tjedan objavio detalje pisma koje je bilo adresirano na tadašnjeg premijera krajem 2014, a koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je potpisao Abu Bakr al- Bagdadi, lider ekstremista,koji ga je pozvao da prekine savezništvo sa Zapadom ili će se suočiti s “velikom osvetom”.

Tači je istaknuo da ne može odstupiti od svoje borbe protiv islamskog fundamentalizma bez obzira na prijetnje.

Oko 300 gradjana Kosova pridružilo se militantnim skupinama u Iraku i Siriji. Pedesetak ih je ubijeno, a oko 120 se vratilo u zemlju.

Kosovo je u ožujku prošle godine donijelo zakon koji predviđa kazne do 15 godina zatvora za one koji se priključe ratovima u stranim zemljama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.