Tači obećao Amerikancima: Kosovo je spremno!

Izvor: BKTV News, 06.Apr.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači obećao Amerikancima: Kosovo je spremno!

Američki diplomata zadužen za Evropu i Evroaziiju, Metju Palmer, razgovarao je danas u Prištini sa predsednikom privremenih kosovskih institucija, Hašimom Tačijem.

Tači mu je tom prilikom preneo uveravavnja da je “Kosovo spremno za konačnu fazu dijaloga”.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić (Metju Palmer)
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Tači i Palmer saglasili su se da samo dijalog može dovesti do trajne regionalne stabilnosti i da je to jedini i nezameljivi mehanizam za rešavanje problema u regionu, saopšteno je iz kabineta kosovskog predsednika.

Pitanje Kosova: Status quo ili priznanje ili haos u celom regionu, ali kompromisa nema!

Tači je, navodi se, rekao da je “Kosovo posvećeno održivom miru u regionu”.

"Kosovo je spremno za konačnu fazu dijaloga sa Srbijom i posvećeno je pronalaženju trajnog rešenja koje jača mir u regionu”, rekao je Tači.

Navodi se i da je Palmer, koji je u Prištinu doputovao iz Beograda, ponovo potvrdio podršku Sjedinjenih Američkih Država, kako se navodi, evropskom putu Kosova.

Podsećanja radi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer saglasili su se da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine od ključne važnosti, uprkos neslaganjima u stavovima o KiM.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.