Tači kontramitingom želi eskalaciju krize

Izvor: Akter, 25.Feb.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači kontramitingom želi eskalaciju krize

Poslanik Samoopredeljenja Ilir Deda ocenio je da je kontramiting koji je zakazala DPK provokacija kojom vlast želi da dovede do eskalacije krize na Kosovu

"To je i model političkog delovanja Hašima Tačija u poslednjih 16 godina i svi se nadamo da neće doći do sukoba između demonstranata. Opozicija je ovde već nekoliko dana i ostaće ovde da protestuju protiv mogućnosti da Tači postane predsednik. Poziv DPK pristalicama da doću i da slave sutra je provokacija sa ciljem >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i namerom eskalacije i uličnih sukoba u Prištini", kazao je Deda agenciji Beta.

On je dodao da očekuje da će sutra policija Kosova biti raspoređena između dve strane i onemogućiti sukobe.

Za sutra je zakazana sednica Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da bude izabran predsednik Kosova, a Tači je jedan od dva kandidata za tu funkciju. Deda je kazao da bi izbor Tačija bio izbor najnelegitimnijeg predsednika.

"Ako gospodin Tači bude sutra izabran za predsednika to će biti najnelegitimniji predsednik kojeg je Kosovo imalo do sada, jer u političkoj krizi se ne može ići sa takvom ličnošču. On nema podršku većine građana na Kosovu niti je ličnost koja može da predstavlja jedinstvo naroda Kosova", rekao je Deda i ocenio da bi Tačijev izbor produbio polarizaciju i političku krizu na Kosovu.

Opozicija na Kosovu tražila je parlamentarne izbore, a Deda je kazao da je jedan od razloga za to što je Vlada Kosova prekršila Ustav Kosova u 23 tačke, "što je dokazao i Ustavni sud" i to što takva Vlada nema legitimitet da vodi zemlju, pa ni pregore sa Beogradom.

"Niko iz Vlade nije preuzeo odgovornost za takvo gaženje Ustava. Ako želimo da gradimo državu koja se temelji na vladavini prava onda treba da se zna da svako ko bude pogazio Ustav ili zakone Kosova mora snositi odgovornost", kazao je Deda i dodao da veruje u pobedu opozicionog bloka na izborima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.