Tači: Nema podele niti specijalnog statusa

Izvor: S media, 17.Avg.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Nema podele niti specijalnog statusa

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas da neće biti podele Kosova niti posebnog statusa u okviru Kosova za bilo koju etničku zajednicu. Vlada samoproklamovane države izjavila da su neistinite tvrdnje da je dobijen plan od međunarodnih predstavnika o podeli.

Premijer takozvane države Kosovo Hašim Tači >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je na sednici vlade rekao da su ideje o podeli ili specijalnom statusu "uzaludne", a medijski izveštaji da je vlada dobila od međunarodnih predstavnika plan za podelu "apsolutno neistiniti".

"Neće biti nikakve ni de fakto niti de jure podele, to je nesto što je jasno. Naglašavam da nikada i ni pod kojim uslovima nijedan kosovski zvaničnik niti institucija nikada nešto takvo nije predstavio kao ideju, ni zvanično, ni privatno. To je samo medijska spekulacija da bi se promenile teme ili prioriteti kosovske vlade za uspostavljanje zakona i reda na čitavoj teritoriji Kosova”, podvukao je Tači.

Stav vlade o severu Kosova Tači je ranije danas predstavio i američkom zvaničniku Filipu Rikeru, a kako je rekao, njihov zajednički zaključak bio je da je intervencija kosovske vlade na severu bila "legalna i legitimna".

Riker: Pravo Prištine na vlast na severu

PKS: Milionski gubici zbog blokade srpske robe

Pak: Srbija ne mora da prizna Kosovo!

Govoreći o šansi da pitanja severnog dela Kosova bude razmatrano u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, Tači je kazao da je to unutrašnje pitanje o kome će odlučiti insključivo kosovske institucije.

"Na Kosovu će sve biti urađeno u skladu sa kosovskim ustavom i kosovskim zakonima, planom gospodina Ahtisarija i potpunom implementacijom Rezolucije 1244 o očuvanju teritorijalnog integriteta Kosova”, rekao je Tači nakon sednice vlade u Prištini.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.