Studenti sa Kosova traže autonomiju za Preševo

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti sa Kosova traže autonomiju za Preševo

Nekoliko stotina studenata nosilo je transparente na kojima je pisalo "Braćo, niste sami", "Srbijo, uozbilji se", "Ako želite rat, mi smo spremni".
Jedan od organizatora protesta Arben Mehmeti, rekao je za agenciju Anadolija da studenti Univerziteta u Prištini neće mirno da posmatraju kako se Vlada Srbije nepravedno ponaša prema Albancima koji žive u Preševskoj dolini. On je dodao da je kosovska Vlada previše popustljiva prema srpskim vlastima. 
"Srbi koji žive na Kosovu zaštićeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su i niko im ne sme dirati njihovo kulturno i istorijsko blago, dok nama ne dozvoljavaju da imamo svoj spomenik u Srbiji", kazao je Mehmeti.
Ovaj student rekao je da bi vlasti Kosova trebalo da traže da Srbija dozvoli da Preševska dolina postane autonomna regija.
"Vlasti Kosova trebaju tražiti od sprske vlade da Preševska dolina postane autonomna regija, jer Severna Mitrovica i pored toga što je mnogo manja, traži autonomiju", rekao je Mehmeti.
Današnjem protestu priključili su se i građani koji su time želeli da pruže podršku narodu Preševske doline gde su Albanci većinsko stanovništvo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kosovski teroristi prete Srbiji ratom

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2013, 12:00

17.01.2013. -..Albanski teroristi sa Kosova su izjavili da su spremni da ratuju protiv Srbije. Teroristička oružana formacija pod nazivom Albanska nacionalna armija (ANA) objavila je mobilizaciju svojih pristalica. U saopštenju generalštaba ANA-e kaže se da je cilj mobilizacije borba protiv srpskih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.