Stojanović, Jevtić i Marić: Političko licemerje Vulina

Izvor: RTS, 22.Dec.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović, Jevtić i Marić: Političko licemerje Vulina

Branimir Stojanović, zamenik kosovskog premijera, Dalibor Jevtić, ministar za povratak, i Ljubomir Marić, doskorašnji ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi, zatražili su od Aleksandra Vulina, lidera Pokreta socijalista, da, ukoliko ne stoji iza njih, isključi iz stranke "sve aktere razbijanja srpskog nacionalnog jedinstva".
U protivnom, poručuju mu da se pogleda u ogledalo i razmisli zaslužuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << li da se naziva srpskim ministrom.
Ukoliko on sam nije nalogodavac antisrpskog prevrata na KiM, Vulin bi trebalo da isključi iz stranke "grupicu njegovih marioneta" koja se osmelila da napadne Srpsku listu i Srpsku naprednu stranku, navode trojica srpskih predstavnika u kosovskoj vladi.
Trojica članova vlade u Prištini uverena su da oni to ne bi smeli da učine bez njegove podrške, koju nazivaju političkim licemerjem i smatraju potvrdom saveza koji je njegova stranka na KiM sklopila sa Isom Mustafom.
A pozivom na rušenje vlade, za koju zna da i bez Srpske liste ima većinu, Vulin samo pokušava da opere ruke od nečega u šta je nesumnjivo umešan, navode Stojanović, Jevtić i Marić u saopštenju za medije.
"Vulin se nada da će tim manevrom ostaviti svoje pulene u Mustafinoj vladi, po dogovoru koji je sa njim postigao, a da će istovremeno pocepati SNS na KiM. Ali to se neće desiti", navode i poručuju mu da umesto što pokušava da se distancira od problema koji je sam proizveo, treba da stane pred ogledalo i dobro razmisli da li zaslužuje da se naziva srpskim ministrom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predstavnici Srba u Vladi Kosova optužili Vulina za licemerje

Izvor: Beta, 22.Dec.2016

Predstavnici Srba u Vladi Kosova optužili su danas predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina da je "u prelomnom trenutku pokazao političko licemerje" i "potvrdio savez" sa Isom Mustafom jer nije isključio iz stranke poslanike Srpske liste koji su se vratili u kosovski parlament.U saopštenju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.