Stefanović: Srbija će priznati kosovski pasoš

Izvor: S media, 10.Jun.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Srbija će priznati kosovski pasoš

Gradjani Kosova će ubude moći da udju u Srbiju sa pasošima Kosova, izjavio šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović. On je odbacio tvrdnje da Srbija strahuje od dijaloga.

Šef delegacije Beograda u razgovorima o tehničkim pitanjima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da će gradjani Kosova moći da u Srbiju putuju s kosovskim pasošima.

Stefanović je u intervjuu za Radio Dukadjini iz Peći rekao da će u budućim sporazumima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti mnogo "korisnih stvari" za obe strane, ne prejudicirajući pritom status Kosova.

Srbija mora ući u bezbednosne organizacije!

Holandija neće stati Srbiji na put ka Evropi

Arapi i muslimani su sprečili državnost Kosova

"Mogu da kažem da ima mnogo dobrih stvari od kojih će koristi imati svi koji žive na Kosovu i konačno će ljudi moći da putuju slobodno i koristiti svoja prava i dokumenta bez prejudiciranja statusa Kosova. To će, verujem, uticati na naše odnose da izgradimo veće poverenje i fleksibilnost, pošto smo se, kao što znate susretali s dosta teškoća", rekao je Stefanović.

On je odbacio izjavu šefice prištinskog tima Edite Tahiri da Srbija strahuje od dijaloga.

"Mi ne želimo da odlažemo, niti se plašimo ovog procesa. Nije bio samo naš, već predlog svih da se sastanemo krajem juna, kada ćemo imati mnogo bolje rezultate", kazao je Stefanović.

Portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton rekla je danas da je posrednik EU u dijalogu Beograd-Priština, Robert Kuper odlučio da za kraj juna odloži novu rundu dijaloga, predvidjenu za sredinu ovog meseca, da bi se dvema stranama dalo više vremena za moguće sporazume.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.