Stefanović: Nastavak pregovora u petak?

Izvor: S media, 16.Nov.2011, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nastavak pregovora u petak?

Šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da datum nastavka pregovora još nije ugovoren, ali nije isključio mogućnost da do razgovora dođe već u petak, 18. novembra.

Filip Gordon: Beograd treba da se pomiri da je Kosovo nezavisno

Kacin: Srbija prespora za EU

Posvađali se Oliver >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ivanović i Borislav Stefanović

Komentarišući zalaganje posrednika EU u dijalogu Roberta Kupera da pregovori budu nastavljeni u petak, 18. novembra, a koje prenosi prištinskog lista "Ekspres", Stefanović je u izjavi Tanjugu rekao da taj datum nije potpuno isključen, već da se čeka na konačan dogovor.

"Nekoliko opcija je u igri, ne bih izdvojio petak u tom smislu, ali to ne znači da je petak izbačen, već da ćemo se dogovoriti i potom to i objaviti", precizirao je Stefanović.

On je objasnio da prethodno treba obaviti konultacije u Beogradu i sačekati odluke državnih organa Srbije koje se očekuju u narednom periodu.

Stefanović je dodao i da očekuje da će se na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju zakazanoj za petak, 18. novembar, dodatno postići stepen jedinstva i da će poslanici, deveti put, imati priliku da od njega i ministra za KiM Gorana Bogdanovića, čuju sve što je važno za adekvatnu odluku parlamenta.

Stefanović je, istovremeno, najavio da će sastanak sa predsednicima opština sa severa Kosova i Metohije biti održan u četvrtak u Beogradu, a ne u sredu kako je juče najavljeno.

"Sastanak će verovatno da bude održan u četvrtak u Beogradu, zato što predsednici opština imaju neke obaveze", naveo je šef beogradskog tima.

Upitan da prokomentariše pisanje beogradske štampe da je na prethodnoj sednici vlade, 10. novembra, došao u oštar sukob sa državnim sekretarom u Ministarstvu za KiM Oliverom Ivanovićem oko suštine dogovora postignutih u Briselu povodom katastara i matičnih knjiga, Stefanović je rekao da to nije istina.

"Ne postoji nikakav sukob, niti je bilo disonantnih tonova", rekao je Stefanović.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.