„Stav Centralnoafričke Republike o Kosovu vrlo jasan“

Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Stav Centralnoafričke Republike o Kosovu vrlo jasan“

Centralnoafrička Republika kao 14 zemlja koja je povukla priznanje samoproglašenog Kosova, smatra da Beograd i Priština treba da pronađu konsenzus za rešavanje situacije, izjavila je ministar spoljnih poslova Centralnoafričke Republike Silvi Bajpo-Temon u intervjuu za RIA Novosti. Nakon Centralnoafričke Republike, priznanje je povukao i Togo, kao 15. država.

Silvi Bajpo-Temon je navela da se o toj temi dosta govori, te da je stav njene zemlje vrlo jasan. „O toj temi se mnogo govorilo u medijima. Stav Centralnoafričke Republike vrlo je jasan stav, jer smo mi država koja je upravo prevazišla krizu. Rešenje naše krize bilo je postignuto zahvaljujući jasnoj volji da se mirno reši problem, tj. putem dijaloga. Svejedno je da li se sada govori o situaciji na Kosovu i u Srbiji, ili bilo kojoj drugoj državi. Naš stav je da treba pronaći konsenzus. U vezi s tim je u toku proces pod okriljem EU, čiji cilj je da se pronađe mirno rešenje za dve strane i zato je odluka Centralnoafričke Republike usmerena na to da se stimulišu obe strane na dijalog, da se nađe rešenje koje će biti na dobrobit oba naroda“, rekla je Bajpo-Temonova. Centralnoafrička Republika je 14. zemlja koja je povukla priznanje samoproglašenog Kosova.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Centralnoafrička Republika objasnila zašto je povukla priznanje Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Okt.2019

Centralnoafrička Republika smatra da Beograd i Priština treba da pronađu konsenzus za rješavanje situacije na Kosovu, izjavila je ministarka inostranih poslova Centralnoafričke Republike Silvi Bajpo-Temon u intervjuu za Sputnjik.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.