Izvor: Danas, 06.Nov.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanislava Pak danas o kampanji "No Kosovo Unesco"

Beograd - Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković govoriće danas o inicijativi Albanije da Kosovo postane članica međunarodne organizacije Unesko na konferenciji za medije zakazanoj za podne u Predsedništvu. Kako ističe za Danas, Pakova će javnosti predstaviti aktivnosti koje predsednik Tomislav Nikolić sprovodi kako bi sprečio članstvo Kosova u Unesko.

Predsednik i njegovi saradnici poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sedmica aktivno i intenzivno rade na kampanji #nokosovounesco, kako članice Uneska ne bi izglasale prijem Kosova u tu organizaciju. Predsednik Nikolić je pre nekoliko dana u otvorenom pismu javnosti naglasio da će Generalna konferencija Unesko za nekoliko dana raspravljati o tome da li "srpske crkve i manastiri, srpska baština, srpsko srce i duša na Kosovu i Metohiji treba da budu dati pod zaštitu takozvane 'Republike Kosovo', pod 'zaštitu' onih koji su iste te crkve i manastire palili i uništavali 2004. godine.

"Republika Srbija i njeni državni organi već mesecima vode diplomatsku borbu da 'Kosovo' ne postane članica Unesko. Da bi svetsku javnost upoznali sa argumentima zašto takozvano 'Kosovo' ne sme da bude primljeno u Unesko, između ostalog napravili smo i film koji opisuje zločine nad srpskom kulturnom baštinom od 1999. godine do danas", navodi se u njegovom pismu.

Predsednik Nikolić razgovarao je takođe pre nekoliko dana telefonom sa šefovima više država i obrazložio im stav i argumente Srbije, kao i međunarodno-pravnu neosnovanost albanskog predloga. Između ostalih, sa predsednicima Rumunije, Crne Gore i Makedonije, a uputio je i pisma šefovima država članica Unesko, sa predlogom da se "pitanje prijema tzv. Kosova" odloži, jer mu je pravo mesto u pregovorima Beograda i Prištine, koji se posredstvom Evropske unije vode u Briselu.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Pak i Mrkić: Nikolić čini sve da spreči članstvo Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ulaže ogromne napore da se predupredi članstvo Kosova i Metohije u Unesko i da Srbija dobije podršku za predlog da to pitanje bude skinuto sa dnevnog reda sednice 9. novembra, rekli su danas savetnici predsednika Stanislava Pak i Ivan Mrkić...Oni su na konferenciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.