Srušen zid u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušen zid u Kosovskoj Mitrovici

Uz pojačano prisustvo pripadnika Kosovske policije i veliko interesovanje medija, srušen je zida kod mosta na Ibru u severnoj Kosovskoj Mitrovici Uz pojačano prisustvo pripadnika Kosovske policije i veliko interesovanje medija, srušen je zida kod mosta na Ibru u severnoj Kosovskoj Mitrovici koji je bio predmet sporenja Beograda i Prištine.Rušenje zida počelo je oko 11.30 uz dva bagera. Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić postigao je u subotu dogovor s predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Prištine i međunarodne zajednice o obnavljanju pešačke zone, što su jednoglasno podržali i odbornici u Skupštini opštine Kosovska MItrovica. Kako je najavljeno novoizgrađeni manji zid biće uvučen dva metra ka pešačkoj zoni, dok će iz ulice koja vodi iz Bošnjačke mahale ka ulici Kralja Petra Prvog, u dužini od devet metara, biti postavljeni hidraulični metalni stubići. Daljinski upravljači za njihovo spuštanje biće uručeni dežurnim službama Hitne pomoći, Vatrogascima i i policijske stanice u severnoj Kosovskoj Mitrovici. "Novim planom predviđeno je da novoizgrađena konstrukcija bude ispunjena klupama okrenutim ka šetališnoj zoni. Visina prvog dela biće 40 centimetara antimetara, dok će sledeća struktura biti 70 santimetara, a širina obe strukture biće po 60 centimetara, što zajedno čini 1,2 metra", rekao je gradonačelnik Rakić. On je ponovio da zid zbog kojeg je prethodnih dana, ali i meseci bilo nesuglasica nije izgrađen zbog ograničenja slobode kretanja, već zbog bezbednosti pešaka u šetališnoj zoni od onih koji bi namerno, ili slučajno ušli u deo predviđen za pešake.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rušenje zida u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: N1 televizija, 05.Feb.2017

Uz pojačano prisustvo pripadnika Kosovske policije i veliko interesovanje medija, srušen je zid kod mosta na Ibru u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Na terenu su bila dva bagera, a sve je proteklo mirno...Izvor: Anadolija

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.