Srpsko srce Johanovo večeras pred pećinačkom publikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2019, 05:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpsko srce Johanovo" večeras pred pećinačkom publikom

Književno veče u okviru kojeg će se predstaviti roman o trgovini organima na Kosovu i Metohiji pod nazivom "Srpsko srce Johanovo" autora Veselina Dželetovića održaće se večeras u holu Kulturnog centra "Pećinci" s početkom u 19.30 časova u okviru petog "Pećinačkog kulturnog leta" u organizaciji Narodne biblioteke Pećinci i pećinačkog Kulturnog centra, pod pokroviteljstvom opštine Pećinci.

U pitanju je potresno svedočanstvo o stradanju Srba u "Žutoj kući" u Albaniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Naime, prve podatke o tome prosledio je Johan, Nemac kome je presađeno srpsko srce još 2003. godine. Snovi njegovog donora vodili su ga od Italije, preko Kosova, do Albanije. Roman je zasnovan na istinitim događajima i kao takav bio je inspiracija za snimanje istoimenog filma u američkoj produkciji.

Veselin Dželetović je rođen na Kosmetu, član je Udruženja književnika Srbije i Međunarodne federacije novinara, predsednik Udruženja pisaca "Poeta" i viši stručni saradnik Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika. Objavio je deset knjiga, a iza sebe ima devet nagrada.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.