Srpski glumci u školama na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2015, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski glumci u školama na Kosovu

Povodom završetka školske godine, glumci Petar Strugar, Slaviša Čurović i reditelj Danilo Bećković gostuju od danas do četvrtka u najizolovanijim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Doma kulture u Gračanici.

"Izuzetno mi je drago što smo, opet, ovde. Naravno, dolazićemo ponovo i to u većem broju", izjavio je Petar Strugar.

Glumci će, od danas do četvrtka, učenicima, roditeljima i nastavnicima u Velikoj Hoči, Goraždevcu, Šilovu, Kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kamenici, Partešu, Stanišoru i Kosovskoj Mitrovici govoriti stihove i delove svojih predstava.

"Ovaj put smo na Kosmetu, za mene najlepšom prigodom, da svetlošću srpske poezije i susretom sa našom decom, uveličamo kraj školske godine deci u enklavama", izjavio je Slaviša Čurović.

Posetu glumaca organizovao Dom kulture "Gračanica", a Petar Strugar, Slaviša Čurović i Danilo Bećković su obezbedili kompletna sredstva za nastupe i turneju po getima Kosova i Metohije, kaže se u saopštenju.

"Zahvalni smo što smo na Kosmetu, u svojoj kući, sa najlepšim zadatkom na svetu - da podelimo najlepše srpske stihove. Nadamo se da ćemo zaslužiti da ponovo dođemo", kaže Danilo Bećković reditelj filma "Mali Budo".

Ova poseta je nastavak saradnje ekipe filma "Mali Budo" i Doma kulture Gračanica.

Film je prošle godine prikazivan u srpskim enklavama, a, na jesen, početkom nove školske godine, u istoj organizaciji, održaće se seminar pod nazivom "Škola filmske magije".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.