Srpska vlast zgazila Ustav?

Izvor: TvojPortal.com, 05.Jul.2011, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska vlast zgazila Ustav?

/vesti online/ Iako tvrdi da sporazumima u Briselu nije učinjen ni jedan korak u pravcu priznavanja Kosova, aktuelnom režimu malo ko veruje.
Zahuktalu polemiku političke javnosti i optužbe da je sporazumima sa Prištinom srpska vlast dala zeleno svetlo otcepljenju Kosova, pokušao je da demantuje šef srpskog tima Borislav Stefanović, tvrdnjom da Beograd ni na koji način nije priznao nezavisnost južne pokrajine.
Međutim i njegovo pojašnjenje o kretanju građana Kosova po Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << sa ličnim kartama i identifikacionim potvrdama MUP-a Srbije, koje dobijaju na granici gde će im biti izdavane i privremene automobilske tablice, izazvalo je i oprečna pravna tumačenja.

Zoran Ivošević


Stručnjak za ustavno pravo Zoran Ivošević ta rešenja ne vidi kao priznanje Kosova, a kako objašnjava, zbog preambule Ustava Srbije da je Kosovo neodvojivi deo Srbije, Beograd tako nešto ne bi ni smeo da učini.

- Lične karte i vozačke dozvole se ne mogu koristiti bez papira srpske policije, pa prištinske lične isprave, na ovaj način, čak neće biti ni direktno upotrebljene u svrhe slobode kretanja - pojašnjava Ivošević, zbog čega ovim rešenjem Srbija nije priznala državnost Kosovu.

Ivošević i na registarske tablice KS gleda kao na kompromis, jer Kosovo ima ta dva slova u nazivu, a može značiti i skraćenicu od Kosovo-Srbija.Ostatak vesti pročitajte na linku

SrbijaKosovosrpska vlastzgazili ustavzoran ivosevictomas flajner

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.