Srpska lista predala listu kandidata za izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista predala listu kandidata za izbore

Srpska lista predala je danas Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini listu kandidata za vanredne parlamentarne izbore na tzv. Kosovu, a predsednik te stranke, Goran Rakić je istakao da je to učinjeno nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Nakon konsultacija sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali i svesni činjenice da uvek i na svakom mestu moramo braniti interese srpskog naroda, danas smo predali listu kandidata za vanredne parlamentarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbore", rekao je Rakić.

On je naglasio da će Srpska lista i na ovim izborima "kandidovati program koji garantuje opstanak srpskog naroda i konkretne rezultate rada svih članova".

"Sa ponosom i na ovim izborima izlazimo uz podršku države Srbije i predsednika Vučića, uz istovremene napade onih kojima Srbija očigledno nije otadžbina", kazao je predsednik Srpske liste, preneo je portal Kosovo onlajn.

Radikali uz Srpsku listu

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas sve Srbe, Gorance, Albance, Aškalije, Rome i druge građane lojalne Srbiji da na predstojećim izborima na Kosovu podrže Srpsku listu.

"Ovaj apel motivisan je činjenicom da će se na tim izborima kandidovati dokazani izdajnici srpskih nacionalnih interesa, ljudi poput Rade Trajković koja je sklona potkupljivanju i otvorenom delovanju protiv Srba i države Srbije", navedeno je u saopštenju SRS.

Kada već Srbi izlaze na ove izbore, potrebno je da se postigne maksimalno jedinstvo, da se ne rasipaju glasovi i da u parlament Kosova, kako navode radikali, "ne uđe nijedan Srbin mimo Srpske liste".

Ovim stavom ne menja se stav Srpske radikalne stranke o obavezi očuvanja Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija u sastavu Republike Srbije, naglašava SRS.

Radikali istovremeno poručuju da ta stranka nikada neće priznati lažnu državu Kosovo.

On je pozdravio odluku Građanske inicijative SDP koja je odlučila da učestvuje na zajedničkoj listi sa Srpskom i rekao da je poziv otvoren i svim ostalim partijama koje žele jedinstveno da se bore za interese Srba i ostalih manjinskih zajednica na Kosovu.

Na pitanje albanskih novinara "kako je na listi i Ivan Todosijević", protiv kojeg se vodi sudski postupak, Rakić je rekao da "jedino Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da dokazuju svoju nevinost, umesto da tužilaštvo dokazuje krivicu".

"Možda postoji neki proces, ali Ivan Todosijević je nevin i on je na listi kandidata za poslanika u Skupštini", naveo je Rakić.

Povodom spekulacija da Milan Radoičić ne obavlja više funkciju potpredsednika Srpske liste, Rakić je kazao da su stranački organi i članovi Srpske liste "zapravo želeli da Radiočić preuzme čelnu poziciju u stranci".

"Na poslednjem sastanku su moj predlog da Milan Radoičić preuzme mesto predsednika stranke podržali svi članovi, ali je on to odbio i rekao da će se sa mesta potpredsednika i dalje boriti i biće stub opstanka srpskog naroda na ovim prostorima", rekao je Rakić.

Srpsku listu na vanrednim izborima za kosovski parlament predstavljaće 17 kandidata, a osim nosioca liste Igora Simića tu su i Zoran Mojsilović, Miljana Nikolić, Jasmina Dedić i Ksenija Božović iz severne Mitrovice, zatim Ivan Todosijević i Mirjana Nikolić iz Zvečana, Ljubinko Karadžić i Milan Joksimović iz Gračanice, Slavko Simić iz Leposavića, Miloš Perović iz Zubinog Potoka, Branislav Nikolić iz Štrpca, Milan Kostić iz Vučitrna, Vinka Radosavljević iz Kline, Božo Stojanović iz Kamenice i Svetislav Jokić iz Istoka.

Rok za predaju lista za predstojeće izbore 6. oktobra ističe danas u ponoć.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska lista predala listu kandidata za poslanike na KiM

Izvor: Blic, 06.Sep.2019

Srpska lista predala je danas Centralnoj izbornoj komisiji Kosova listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore koji će na Kosovu i Metohiji biti održani 6. oktobra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.