Srpska lista osudila postupanje kosovske policije

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista osudila postupanje kosovske policije

Srpska lista najoštrije je osudila postupanje kosovske policije prema zameniku direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Dušanu Кozarevu.

Predstavnici Srpske liste ocenili su da se radi o "maltretiranju i zloupotrebu policije u svrhu političkog inženjeringa na izborima zakazanim za 6. oktobar".

U saopštenju je navedeno da "ova brutalna demostracija sile uz noćašnji napad i podmetanje požara u srpskoj kući u Кlini predstavljaju još jedan vid pritiska Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Srpsku listu i čitav srpski narod na Кosovu i Metohiji, od čega treba da profitiraju pojedini srpski političari lojalni Prištini".

Srpska lista je navela da takve "antisrpske akcije najdirektnije ugrožavaju mir, bezbednost i opstanak Srba na Кosovu i Metohiji, ali istovremeno pokazuju i sraman odnos institucija koje bi trebale da se staraju o bezbednosti građana".

"Policija je danas na drastičan način prekoračila svoje nadležnosti, čime je dovela u pitanje legitimnost čitavog izbornog procesa, jer onemogućavanje jednog od govornika da nastupi na našem predizbornom skupu jeste vid zabrane našeg političkog delovanja", saopštila je Srpska lista.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.