Srpska lista: Predsednik DSS-a da dokaže poreklo imovine

Izvor: RTS, 21.Feb.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Predsednik DSS-a da dokaže poreklo imovine

Srpska lista saopštila je da je srpski narod na Kosmetu patio za vreme vlasti Demokratske stranke Srbije, a da su se članovi te stranke bogatili i da bi zato predsednik DSS, kao nekadašnji savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, morao da dokaže poreklo stečene imovine.
"Zato se i logično postavlja pitanje porekla imovine sadašnjeg predsednika DSS-a, a tadašnjeg savetnika za Kosovo i Metohiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada su on i njegove partijske kolege vodile državu i brinuli o Kosmetu, a u stvari više o sopstvenim džepovima", navodi se u saopštenju Srpske liste.
Ističe se da je izjava direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u emisiji Upitnik ogolila istinu koju Srbi na KiM dobro znaju - da su se mnogi sa Vračara i beogradskih opština iz "kruga dvojke" bogatili u "borbi za Kosmet", dok su Srbi na tom istom Kosmetu stradali.
"Zato bi predsednik DSS, kao nekadašnji savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, morao da dokaže porelo stečene imovine", zatražila je Srpska lista.
U saopštenju te liste navodi se da bi umesto pretnji tužbama, bolje bilo da DSS objasni kako je moguće da su, kada su bili na vlasti, kvadrat stana u Kosovskoj Mitrovici iz državnog budžeta plaćali 1.000 evra, a danas stanove veće kvadrature država gradi za tri puta nižu cenu.
"Na našoj muci su sticali imovinu i bogatili se, a nas i našu decu terali na barikade. Dok smo mi ginuli za svoju slobodu, oni su uspostavili carinu i granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku. Kada je Srbija dobila bezvizni režim, nas je tadašnja vlast zatvorila u geto, izdajući nam pasoše za koje je i dalje potrebno viziranje, apsolutno diskriminišući nas i kršeći Ustav na koji se danas pozivaju", kaže se u saopštenju.
Srpska lista navodi da je "DS S ćutala na vlasti kada se otcepila Crna Gora, kada se kršio Ustav Srbije i Kosovo u toj tišini jednostrano proglašavalo svoju nezavisnost".
Ta stranka je ekononski uništila i Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohije, a rezultat je nesporan - sve manja teritorija naše države, a sve više nekretnina funkcionera DSS-a, saopštila je Srpska lista.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.